Idag ska jag prova göra syrénsaft, man gör precis som med flädersaft. Här var det precis på gränsen att dom hade blommat över.
20 klasar lila syrener
1kg socker
1L vatten
1 citron
Jag klippte bort alla små buketter från kvisten och la i en kastrull efter att jag sköljt dem. Skalade citronen och la skalen med blommorna och pressade över citronsaften. Kokade vattnet med sockret så att allt löste sig och hällde det över blommorna. Jag rörde om och nu skall den stå och dra i tre dygn i kylskåp. Man skall även röra om varje dag och sedan sila och hälla upp på rena flaskor.
Hur det smakar vet jag inte, men gott hoppas jag...
Sommar i en kastrull! När jag satt och klippte blommorna så tänkte jag att man skulle vilja spara doften. Jag vet ju att man kan göra eget rosenvatten så jag kom på idén att prova göra med syrener i stället. Jag får återkomma med om det fungerar.
Klicka på rubriken för att komma till kommenteringen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar