söndag 16 augusti 2015

några veckor sedan

Follow on Bloglovin

Jag skrev för några veckor sedan att vi började gå mot lågsäsong och så blev det inte riktigt. Än så länge dyker det upp en hel del folk i butiken. Och vilken skillnad på grönsaksförsäljningen i år. Jag vet inte exakt men jag tror att säkert fyrdubblats. Det är så roligt och ännu roligare är det att precis alla våra odlade grönsaker går åt, inte bara tomater och gurka utan även bönor och squash mm och inte minst vår nya storsäljare: sallat i alla olika  former och färger! Så nu ser vi verkligen fram emot nästa år då tar vi nya tag med morötter, dill och rödbetor som vi inte sett skymten av. Men sådd nummer två verkar ha tagit sig så kanske dyker det upp lite senare i höst.

Vi säljer grönsaker och frukt efter vad som är i säsong. Och därför har vi inte alla grönsaker till försäljning varje dag. Man kan t ex inte köpa pumpor i maj men däremot fin nyskördad sallat. Likaså om vi precis som med morötterna här ovan misslyckas så kan vi heller inte skörda morötter.

Ibland händer det att vi köper in lite frukt och potatis t ex. Men vi hoppas att vi kommer vara självförsörjande i gårdsbutiken framöver.

Här kommer lite bilder från odlingarna:

Alla bilder är inte nytagna, men jag har inte haft tid att ladda över dem från kameran förrän nu. Grönsaksland är så fina tycker jag. Och nästa år ska vi försöka få in ännu mer blommor i köksträdgården. Vi har börjat redan i år med att plantera en gång med lavendel och en plätt med rosor och bronsfänkål. Kanske hinner vi få portalen på plats också med någon fin klätterros.

Snart är det dags att så vintersallat och spenat i växthuset och hoppas på att dom får tillräckligt med ljus så det blir skörd i höst.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar