söndag 12 april 2015

I stora växthuset

Vi har två växthus som är på ca 1500 kvm vardera. Det ena är högre i tak och kallas stora växthuset. Här var den stora tomatodlingen förr i tiden. Jag har inte startat någon stor tomatodling utan odlar mest till gårdsbutiken. Men det är klart att vi säljer vidare om det finns över. Jag vill utöka odlingen kanske redan nästa år men vi måste ordna ny uppvärmning i så fall. Och jag vill inte sälja mina grönsaker till hollandspriser då struntar jag hellre i det. Det är för mycket jobb bakom och grönsakerna är alldeles för goda för det. 

Men eftersom inte odlingen är i full gång så använder jag växthuset till lite allt möjligt. Förra året odlade vi finfin sallat , några gick i blom och frösådde sig. Så nu har jag mängder med fina sallatsplantor där nere. Samma sak hände med kronärtskockorna, dom övervintrade tyvärr inte. Men jag fick fröer som jag sådde och som även frösått sig i växthuset. Dessa kan jag flytta ut på friland senare. Det kommer även finnas till försäljning i butiken. 
Utplanterat idag... 

I den delen som det är helt tomt la jag in två halva rader med jord i höstas och planterade persika, fikon, kiwi, mullbär, aprikoser och vindruvor. Vindruvorna är tänkta att ge lite välbehövlig skugga på sommaren. Och så druvor såklart. 

På bilden är det ett päronkvittenträd som blommar. Det blev vita blommor i år, förra året var dom rosa. 

Aprikoser, hoppas dom sitter kvar och mognar. 

Under träden har jag planterat vintersallat och sått lite olika tidiga grönsaker. Sedan tänkte jag så basilika när det är dags. 

Sen blir det såklart både gurka, melon, paprika och chili i stora växthuset. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar